Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام ساجدی با اشاره به اینکه دین برای ایجاد محدودیت نیست بلکه آمده است تا مسیر تعقل انسان را فراهم کند تا شخص عقل خود را پرورش دهد. گفت: داشتن ثروت، قدرت و علم اشکال ندارد اما انسان باید خود را از مستی آن حفظ کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالفضل ساجدی، عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، در برنامه «کلیدهای زندگی» شبکه رادیو معارف در رابطه با مفهوم «سلامت روان و مؤلفه‌های آن» گفت: اگر بخواهیم به روان سالمی دست پیدا کنیم، اولین گام این است که ابعاد روان را بشناسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حداقل دو بعد در روان ما وجود دارد که مهم است؛ یکی بعد فهم، شناخت و ادراک است و دیگری بعد احساسات، گرایشات و قلب انسان است که اگر به درستی این دو بعد را شناختیم یک شخصیت سالمی خواهیم داشت و رفتار درستی از ما صادر خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه اسلام هر دو بخش را مورد توجه قرار داده است؛ یعنی علاوه بر اینکه به بدن ما توجه کرده است از آن بالاتر به نفس ما توجه کرده است گفت: معمول مردم دنیا به سلامت مادی به خوبی توجه دارند و در صورت بروز مشکل به پزشک مراجعه می‌کنند اما در ابعاد معنوی خواه در حوزه مسائل شناختی و خواه در حوزه مسائل گرایشی غافل هستند و به همین جهت هیچ چیزی به مانند وحی نمی‌تواند در این زمینه به انسان کمک کند.

ساجدی با اشاره به اینکه اگر بخواهیم نفس خود را دریابیم باید به هر دو ساحت اندیشه (ذهن) و دل دریابیم گفت: بهترین راه برای دریافتن اندیشه و دل مراجعه به وحی است. در بعد شناختی و عقلی اسلام می‌خواهد به انسان کمک کند که دایره فهمش گسترش پیدا کند تا ظرفیتهای عقلی و شناختی‌اش افزایش پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه انسان هم می‌تواند علم حضوری پیدا کند و هم علم حصولی گفت: انسان خدا را هم می‌تواند با استدلال و عقل بشناسد و هم می‌تواند قلبا به او متصل شود. در بعد شناختی و عقلی انسان ظرفیت گسترده ای دارد و یک گام مهمی که باید بردارد این است که عقلش را به درستی رشد دهیم.

ساجدی با اشاره به اینکه عقل فقط آن قوه عاقله و ادراکی نیست گفت: عقل ذو درجات است و در لغت حتی عقل به معنای «منع» آمده است و به آن «عقال» می‌گویند و آن زانوبند شتر است که آن را از حرکت نابجا باز می‌دارد. عقل باید ابزاری باشد برای کنترل ما که وقتی حرکت می‌کنیم از خطرات حفظمان کند.

وی با اشاره به اینکه عقل دو نوع کارکرد دارد؛ فهم نظری و فهم عملی گفت: ما می‌توانیم عقلمان ر ارشد بدهیم و می‌توانیم آن را تباه نیز کنیم.

ساجدی در رابطه با اینکه چه چیزی عقل انسان را تباه می‌کند گفت: دربرخی از روابات وارد شده است که گناه عقل انسان را تباه می‌کند و در برخی دیگر از روایات وارد شده است که شراب عقل انسان را تباه می‌کند.

وی با اشاره به اینکه در روایتی امیرالمؤمنین می‌فرماید عاقل باید خودش را از مستی ثروت، علم، قدرت، مدح و جوانی نگاه دارد گفت: به جهت اینکه هر کدام از این موارد بوی پلیدی است که عقل را از انسان می‌گیرد و وقارش را کاهش می‌دهد؛ یعنی اگر بخواهیم که عقلمان به درستی کار کند باید جلوی مستی را بگیریم.

ساجدی با اشاره به اینکه شراب عقل انسان را زایل می‌کند و در عالم به انسانی که شراب خورده اجازه رانندگی نمی‌دهند چون عقلش زایل شده است و رانندگی او خطرناک است گفت: هر گناهی مثل شراب خواری است و عقل انسان را زایل می‌کند چون نظام فکری او را به هم می‌ریزد. راه رعایت بهداشت عقل ترک گناه است

وی با اشاره به اینکه دین برای ایجاد محدودیت نیست بلکه دین آمده است تا مسیر تعقل انسان را فراهم کند تا شخص عقل خود را پرورش دهد. گفت: داشتن ثروت، قدرت و علم اشکال ندارد اما انسان باید خود را از مستی آن حفظ کند. بهداشت عقل در این است که مواردی ما را مست می‌کند بشناسیم و از آنها جلوگیری کنیم و اسلام گناه را عامل مستی و در نتیجه زایل شدن عقل می‌داند.

انتهای پیام/

R1412/P1397/S4,36/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۴۴۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید از دالان کنکور به اشتغال دست پیدا کنیم

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه سازمان‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش گفت: باید مجموعه‌های صنعتی همکاری کنند تا از دالان کنکور به دالان اشتغال دست پیدا کنیم که مسیر آن از مسیر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای عبور می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، احمد محمود زاده عصر امروز در نشست شورای آموزش و پرورش استان مرکزی با اشاره به اهمیت آموزش و پرورش و تکریم مقام معلم اظهار داشت: مقام معظم رهبری امسال تاکید فراوانی بر اهمیت آموزش و پرورش و تکریم جایگاه معلم داشتند و فرموده‌اند آموزش و پرورش تولید کننده و ایجاد کننده نیروی انسانی است؛ نیروی انسانی که بزرگترین سرمایه کشور در بیانه گام دوم انقلاب است و این نیرو امروز در مجموعه آموزش و پرورش و  کلاس درس توسط معلم پایه‌ریزی می‌شود که این خود بیانگر اهمیت جایگاه این نهاد است.

وی افزود: معماری، طراحی و مهندسی آینده کشور در درون مدرسه و کلاس درس محقق می‌شود، منزلت و معیشت و مرجعیت معلم باید همواره مورد توجه باشد و معلم باید همیشه تکریم شود، در شورای آموزش و پرورش همه برای نهاد آموزش و پرورش فکر و تصمیم گیری می‌کنند و از منظر آموزش و پرورش در جلسه حاضر می‌شوند تا در حوزه کیفیت بخشی مسائل تربیتی و پرورشی برای نسل آینده گام‌های اساسی برداشته شود.

معاون وزیر و رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: فرمایشات و مطالبات مقام معظم رهبری در دولت سیزدهم مسیر آینده آموزش و پرورش را روشن می‌کند؛ به طوری که فرمودند آموزش و پرورش جزو اولویت‌ها نیست بلکه جزو اولین‌ها است و این نگاه ویژه در دولت سیزدهم دنبال می‌شود، امسال نقشه راهی که در شورای عالی فرهنگی تدوین شد نوید بخش این است که به دغدغه‌های حضرت آقا در حوزه آموزش و پرورش جامه عمل پوشانده می‌شود.

محمودزاده بیان کرد: مهندسی کیفیت در راستای نقشه راه و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش دنبال می‌شود. این شورا بستر تبادل نظر، همفکری و هم افزایی برای موضوعات آموزش و پرورش است که از چهارچوب خارج هستند و بیشتر باید به موضوعاتی از جمله مسائل آموزشی، تربیتی، پرورشی پرداخته شود که آموزش و پرورش به تنهایی از عهده آن بر نمی‌آید. امروز دانش آموزان مورد حمله ناجوانمردانه دشمن در فضاهای رسانه‌ای و مجازی قرار دارند و دشمن علاقه دارد با شبه افکنی‌ها و هویت سازی‌های دروغین ذهن دانش آموزان را منحرف سازد بنابراین باید در جهت مهندسی کیفیت آموزش و پرورش گام برداشته شود.

وی ادامه داد: آموزش و پرورش در گذشته رها شده و مدارس منحصر به تست محور و آموزشگاه محور شده بودند که برگشت خوبی در این حوزه صورت گرفته است که حجم عظیمی از کیفیت بخشی در دولت سیزدهم محقق شده است، لازم است رویکردهای فرهنگی و تربیتی در مدارس در راستای اتفاقات خوب و تربیت دانش آموزان در طراز انقلاب اسلامی مورد توجه قرار گیرد، سندهای خوبی برای دانش آموز در طراز انقلاب اسلامی تدوین شده است، تربیت دانش آموزان باید در شان کشور باشد.

معاون وزیر و رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و گسترش کمی و کیفی آموزش‌ها از تاکیدات مقام معظم رهبری است اما رسیدن به عدد 50 درصد در آموزش‌های فنی و حرفه‌ای از عهده آموزش و پرورش به تنهایی خارج است و باید مجموعه‌های صنعتی استان در این زمینه همکاری داشته باشند تا از دالان کنکور به دالان اشتغال دست پیدا کنیم که مسیر آن از مسیر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای عبور می‌کند. اگر مسیر شغلی جوانان و نوجوانان را در این عرصه فراهم سازیم می‌توان از بروز بسیاری از ناهنجاری‌های جامعه در آینده جلوگیری کرد.

محمود‌زاده بیان کرد: وزارت آموزش و پرورش خیز خوبی را برای کیفیت بخشی مسائل آموزشی، پرورشی و تربیتی در کلان کشور  به کار گرفته است و استان‌ها به تبع آن اقدامات خوبی داشتند، برخی استان‌ها از جمله اصفهان، هرمزگان و استان مرکزی در راه‌اندازی هنرستان‌های جوار صنعت ورود کرده‌اند که باید الگوبرداری شود. دستاوردهای بزرگی در دولت سیزدهم در حوزه‌های مختلف به دست آمده که باید تلاش شود دانش آموزان با این افتخارات آشنا شوند.

انتهای پیام/711/

 

دیگر خبرها

  • باید از دالان کنکور به اشتغال دست پیدا کنیم
  • آخرین خبرها از جاده‌های مازندران در پایان هفته
  • جوهره و جنس اولیه «مشارکت» در نظام مردم‌سالاری دینی
  • اعمال محدودیت ترافیکی در راه های مازندران
  • اعمال محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های مازندران
  • مسافران آخر هفته بخوانند ؛ محدودیت‌ های ترافیکی جاده های شمالی
  • جامعه متمدن در گرو توجه به مقام معلم است
  • نشانه جامعه متمدن در گرو توجه به مقام معلم است
  • آموزش و پرورش زیرساخت کشور را می‌ سازد
  • لزوم کاهش آسیب‌های اجتماعی برای رسیدن انسان به جایگاه خلیفة‌اللهی